Vele aanwezigen gisteren in ons stadion gisteren voor de vooraf heel belangrijke thuiswedstrijd tegen rechtstreeks opponent Oostrozebeke met het oog op het vermijden van eventuele barragematchen met betrekking voor het behoud.
Voorafgaand aan de wedstrijd stond een sponserverwelkoming op het programma die overigens op heel wat bijval en appreciatie kon rekenen.
Bij het zien van het Wedstrijdbad kon opgemaakt worden dat onze trainer koos voor het meest ervaren taem dat hij ter beschikking had wetende dat er een fysieke veldslag op het programma stond tegen de laatste tijd goed spelende bezoekers.
De duivels openden het eerste kwartier heel fel met hoge druk, maar snel scoren was er niet bij. Het waren echter de bezoekers die heel verrassend op voorsprong kwamen na een schaarse tegenaanval op min 15. 1-0
Er was geen weg terug en de aanval moest aangescherpt worden. Meer en meer parkeerde de tegenstrever zich op eigen helft en was het al duidelijk dat door hun defensieve muur het niet de leukste wedstrijd ging worden. Dit tot min 22 wanneer Jochen Steelandt zich na een kronkelbeweging doorzette en hard de dwasligger trof. Maxime Dewaele was er als de kippen bij om de rebound succesvol af te ronden. 1-1
Dit doelpunt kwam als een paasgeschenk uit de hemel op het juiste moment om het verdere verloop van de match.
De duivels gingen op hun elan door en namen nu de match volledig in handen en op een gemeten voorzet kon R Verhaeghe aan de eerste paal ons op voorsprong brengen. Rust 2-1
Deze ruststand gaf ons de nodige moed om de tweede helft aan ta vatten en die extra meters te lopen om de broodnodige drie punten.
Mooie beweging van M.Dewaele in min 65 op weg naar doel en neergehaald in de zestien. Strafschop ! Jordy Cosaert nam die taak op zich om ons een dubbele voorsprong te bezorgen en plaatste de bal keurig in doel.
Daar kwam de spanning terug toen de bezoekers uit het niets een strafschop toegekend kregen en er op een diefje 3-2 van maakten in min 75.
Het laatste kwartier was zwoegen en zweten en mede door de inbreng van onze jonge krachten konden we de uiteindelijke heel belangrijke overwinning binnen halen.