Vriendschappelijke match

13 aug 22’   WS Desselgem – GD Ingooigem  3-2

Stralend zomerweer, gelukkig spelen we in de voormiddag en ontwijken we zo de grootste hitte. Eerste oefenmatch van campagne 22’/23’. Met heel wat youngsters op het blad blijven we de kaart van de jeugd trekken. Een eerste dreiging komt van de thuisploeg na 2’ met een vrije trap die verloren gaat. Wij dreigen met een vrije trap van Justin na 4’ die eveneens niets oplevert. Een schot van ons gaat naast na 6’ en de thuisploeg reageert waardoor Jonas in 2 tijden redding brengt. Desselgem opent de score in de 11’, op de rechterflank zijn we uitgekapt en verdwijnt het schot van net buiten de 16 in de hoek. We zijn dicht bij de gelijkmaker in de maar de doelpoging van Dylan komt via binnenkant paal en blijft op de doellijn lopen en kan de doelman uiteindelijk redding brengen.  Twee vrije trappen op rij leveren niets op via Fred en Malcolm. Jason recupereert via een sleiding de bal nabij de zijlijn en zet voor, maar geen enkele Gd’er op de juiste plaats na 23’. Dylan zet goed voor maar Justin kan er net niet bij na 26’. Een nieuwe snelle counter levert de thuisploeg een gevleide dubbele voorsprong op in de 27’, 2-0. Jonas behoedt ons van de 3-0 in de 29’ maar we milderen tot 2-1 in de 33’ na knappe pass Justin naar Dylan die raak treft. Net voor de rust wordt onze aanvalslust beloond met de gelijkmaker na een knappe trap in het dak van het doel, opnieuw Dylan als afwerker. Een hoekschop in de 45’ levert ons niets meer op. Na de rust zijn we nog een 20 tig tal minuten baas maar kunnen we de doelkansen niet afmaken, 48’ na aanval hoekschop geen vervolg, 50’ doorbraak Fred met voorzet naar 2de zone maar Milan raakt net niet bij de bal, 51’ Dylan lobt net naast en een vrije trap levert ons niets op na 53’ en in de 54’ belandt een vrije trap in de muur, een knappe kruisbal van Justin bereikt Dylan die alleen op de doelman af die knap redding brengt na 56’ en gaat een de kopbal van Justin voorlangs na 57’. Jonas brengt redding n 58’ en herhaalt dit na 63’. Rhune komt naar binnen maar kraakt zijn schot in de 71’ en brengt de doelman opnieuw redding in de 73’ op een doelpoging van Dylan. De thuisploeg probeert het vanop afstand na 77’ en 79’ maar ziet de schoten naast gaan. Dylan is opnieuw op de juiste plaats na 83’ maar opnieuw brengt de doelman redding. De thuisploeg neemt opnieuw de leiding na 85’ na een mooi afgeronde aanval, 3-2. Een hoekschop levert ons niets meer op na een slotoffensief. Prima eerste oefengalop! Speelden voor GD: Jonas Verschuere, Malcolm Rigolle, Cedric Adyns, Arne Debaveye, Kjell Colpaert, Nicola Himpe, Maxime Windels, Frederick Synhaeve, Jason Bruyneel, Justin Ghesquire, Dylan Van Parijs, Rhune Derijcke, Thomas Waelkens en Milan Laroy. Met opnieuw dank aan Martin Defoirdt voor de notities!!