Na de onverdiende nederlaag van vorige week werd verwacht om in onze thuismatch de overwinning binnen te halen. Onze rangschikking vereist immers een upgrade.
Een reeks neerzetten is altijd belangrijk, los van de tegenstanders die je verslaat, dit zowel de ploegen in de kelder van de tabel, maar ook die in de buik en die aan de top. Met dit gegeven was voorafgaande de match toch wel enige zenuwachtigheid te bespeuren hopende op een goede afloop en de eerste thuisoverwinning binnen te halen.
Dit gezegd zijnde was onze start veelbelovend met reeds in de zesde min. M Dewaele die zich doorzette op de rechter flank en zijn gemeten voorzet in de voeten van de goed gevolgde J Steelandt zag belanden. Jochen twijfelde niet en besloot hard in doel. Min 6. 1-0
Mede door het zenuwachtig en onzeker spelpeil van de duivels speelden we niet onze beste wedstrijd en kreeg Moorsele het betere van het spel met enkele afstandsschoten die voor wat dreiging zorgden. Toch bij de koffie aan de rust steeds 1-0.
Niet veel beterschap direct na de rust en mede dank zij onze sterke verdediging en doelman gisteren , en het missen van Moosele van een reuzekans bleven we onze voorsprong behouden. Kantelpunt van de match was wel de uitsluiting van een bezoeker door wel een heel harde beslissing van de overigens zeer goede ref. Min 75
Opeens was het vertrouwen in een goede afloop terug en kwamen we mede de harde werklust van onze invallers terug in de match.
Opmerkelijke fase in de wedstrijd was toen G Verdonck zijn rechterflank afdroop gevolgd door twee verdedigers plots in volle loopbeweging met een hakje van de hiel wondermooi zijn opponenten te vlug af was en zo de meegevolgde RVerhaeghe alleen voor doel bracht die niet twijfelde de netten te doen trillen. 2-0 min 87.
Orgelpunt van de avond nog de mooie gekrulde vrije trap van wederom J Steelandt vanuit een scherpe hoek en van zo,n 25m over iedereen heen ,tegen paal, en binnen. 3-0 min 90
Beide laatste doelpunten zijn trouwens te zien op LIEN Tv op aanvraag.
Eerste deugddoende overwinning die nog achteraf flink gevierd is geworden .