Racing Waregem – GD Ingooigem   2-0

Na een evenwichtige eerste helft met de betere doelkansen voor GD, waren we nergens na de pauze. Verdiende zege voor de jeugdige thuisploeg dat leper was. Een eerste aanval gaat van ons gaat net naast in de eerste minuut, het antwoord komt er van de thuisploeg na een snelle tegenaanval met een kopbal op Jakob na 5’. Een vrije trap van ons gaat naast in de 2de zone en gaat een schot ruim naast van de thuisploeg na 7’. Beste kans na 8’, voorzet Viktor, de schuiver van Kjell mist kracht om de doelman te verschalken. Diepe pass op Jules, schot dat de doelman in hoekschop duwt na 8’, hierop volgt nog een kopbal en een lobbal van Thibaut die over gaat. De doelman pakt een vrije trap van Olivier richting 2de zone na 11’ en kan Jakob een afgeweken bal van Thibaut pakken na 18’. Een vrije trap van Viktor gaat naast na 19’ en levert een nieuwe vrije trap evenmin iets op na 24’. De thuisploeg dreigt met een schot na 26’ dat naast gaat en moet de doelman opnieuw plat op een doelschot na 28’ van Jules, de hoekschop levert ons niets op en na actie van Jules na 30’ treft Viktor de paal. De tegenaanval van de thuisploeg levert een schot op pal op Jakob. Vermijdbaar balverlies bij doordraaien nabij de zijlijn ligt aan de basis van de eerste tegengoal, bij de center voor doel staan we centraal niet goed opgesteld en wordt de vrije kopkans door Jakob ontzet maar is de nieuwe center wel goed voor de nog steeds vrije staande thuisspeler die de 1-0 scoort na 34’. Na een aanval hoekschop voor de bezoekers volgt een hoekschop dat niets oplevert en volgt een schot van Olivier na actie van Jason na 37’. Een hoekshop voor de thuisploeg en een vrije trap(Viktor) leveren niets meer op in de slotfase. De eerste 10 minuten na de rust is het balbezit voor ons en spelen we op de helft van de thuisploeg maar slagen er niet in om doelgevaar te creëren. Na 57’ een drietal hoekschoppen op rij leveren de thuisploeg niets op. We spelen te traag en voorspelbaar, eerste activiteit nabij het doel van Waregem na hoekschop, ontzet in de eerste zone. De thuisploeg is dicht bij de dubbele voorsprong na 75’ maar treft de paal, het is slechts uitgesteldn nadat eerst nog een schot over gaat is het toch raak na 77’, 2-0. Een knal van Milan gaat net naast na 84’ en gaat een kopbal van Viktor over na vrije trap van Olivier in de 91ste minuut. Speelden voor GD: Jakob Vanclooster, Maxime Deketele, Thibaut Dewaele, Jasper Cousement, Arne Debaveye, Maxime Windels, Viktor Linclau, Olivier Vaernewijck, Kjell Colpaert, Jules Balcaen, Milan Maihieu, Jason Bruyneel, Milan Laroy, Edward Deveugel en Mathis Vanherreweghe. Met dank aan Martin Defoirdt voor de notities!!