GD Ingooigem – KSK Vlamertinge  5-2

De jeugdige bezoekers werden in de eerste fase zwaar onder druk gezet door een sterk voetballend GD dat reeds de score in de eerste minuut opent na pass van Kjell op Dylan die laag raak treft, 1-0. Kjell dreigt met een schot dat naast gaat na 2’. De bezoekers zien een hoekschop weg gebokst door Jakob na 4’ en afstandsschot eveneens door Jakob weggeduwd in hoekschop die niets oplevert. Milan speelt in op Dylan die word afgeblokt, de bal raakt niet helemaal weg en komt opnieuw bij Milan terecht die de stand verdubbeld na 12’, 2-0. Een knappe aanval wordt knap afgerond door Dylan maar buitenspel verhindert de 3-0 na 16’. Die komt er wel na 23’ wanneer Milan op voorzet zijn 2de van de avond kan vieren, 3-0. Een vrije trap levert Vlamertinge niets op en moet de bezoekende doelman plat op het laag schot in de hoek van Maxime na 25’ en moet deze opnieuw alert reageren met een knappe redding na 27’. Een nieuwe vrije trap van Vlamertinge gaat hoog over na 29’ en moet Jakob plat nadat we op hoekschop een snelle tegenaanval te verwerken krijgen na 31’. De bezoekers milderen na 34’ wanneer enkele tekenen van verval in ons spel zich aandient, 3-1. Een vrije trap en een hoekschop levert ons niets meer op na 38’ en 39’ en gaat een schot van de bezoekers naast na 43’. Na de rust komt de eerste dreiging van GD met een vrije trap van Siebe, de kopbal van Dylan  gaat goed naar de hoek en de grond maar de doelman duwt in hoekschop na 46’. Bjarne maakt een tegenaanval van Vlamertinge onschadelijk na 48’ en kan Thomas een hoekschop versieren na een rush op rechts na 51’. Jakob duwt een schot in hoekschop, Siebe moet de bal op de lijn keren waarna gevaar weg is na 55’. Nog net voor het uur vrije trap voor GD die Dylan na aflegger binnentrapt, 4-1 in de 57’. Een drieste onnodige tackel levert Mathis een gele kaart op na 61’, Henri had er ook al eentje verzameld en pakt er in de 62’ een tweede, nog een halfuur te gaan met een mannetje minder. Een hoekschop levert ons niets op na 65’ en gaat voor de bezoekers een vrije trap hoog over na 67’. Thomas kan op snelheid richting doel maar zijn schot van schuin voor doel gaat gekruist voorlangs na 70’. Een hoekschop levert de bezoekers niets op na 73’ maar kunnen ze 4-2 toch scoren nadat Jakob redding brengt en de rebound toch binnengaat na 75’. Helemaal op het einde gaat een laag schot van Dylan nog tegen de paal, minuut 89’ en zet Milan met een derde treffer de eindstand op het bord, 5-2. Arthur pikte na een seizoen van blessureleed zijn eerste minuten mee, en kon deze met een overwinning vieren. Speelden voor GD: Jakob Vanclooster, Arthur Himpe, Guillermo Vandenberghe, Arne Debaveye, Henri Delbeke, Maxime Windels, Bjarne Buyse, Ewoud Vanlangenhove, Milan Maihieu, Dylan Van Parijs, Thibaut Dewaele, Mathis Vanherreweghe, Siebe Camelbeke, Thomas Waelkens en Cyriel De Pessemier. Met dank aan Martin Defoirdt voor de notities!!