Vandaag stond de verplaatsing naar leider Aalbeke op de kalender. Een thuisploeg die tot nu toe een vlekkeloos parcours aflegde met een negen op negen op de teller.
Gemakkelijk is anders denk ik.
Onze trainer koos voor dezelfde basiself aan de aftrap zoals verleden week met het doel de wedstrijd te starten uitgaande van een goede verdedigende organisatie en loerend op de rake tegenaanval. Deze aanpak leek de goede en kon de thuisploeg enkel dreigen met een afstandsschot op de paal in min 30. 0ns antwoord bleef niet lang uit toen J Steelandt aanlegde en een goede doelman nodig was voor onze voorsprong niet op het scorebord te plaatsen. Al met al was de rustscore 0-0 en dit zonder noemenswaardige problemen.
Een moedig ingooigem hield in de tweede helft lang het evenwicht met de thuisploeg en waren we zelfs op momenten gevaarlijker op rake counters.
Toch tegenslag toen het technisch sterke Aalbeke op voorsprong kwam 10 voor tijd via een kopbal buiten het bereik van onze doelman.
Ingooigem liet de moed niet hangen en drong Aalbeke welleswaar tegen zijn doel met een mooie gelijkmaker als resultaat, toen J Balcaen beheerst een assist van J Colsaerts kon binnenkoppen. 1-1 min 85.
Bij de herneming schakelde het geschrokken Aalbeke plotseling naar een versnelling hoger en viel het harde verdict in de slotminuten van de match met de 2-1min 87
Jammerlijke onverdiende nederlaag op het veld van de leider. Ons puntenaantal op heden ( 2 op 12) weerspiegeld niet ons spelpeil van de afgelopen weken waarin we zeer goede wedstrijden speelden. Nu zal het belangrijk zijn in de volgende weken dit zo te behouden en zo op zoek te gaan naar enkele driepunters.