Racing Waregem – GD Ingooigem  2-2

Na een snelle start met veel balbezit wijkt een schot af en gaat buiten na 1’ en na 3’ opnieuw hoekschop die wordt ontzet, tegenprik van de thuisploeg levert na 4’ eveneens een corner op die word ontzet in de 1ste zone en gaat nog een schot naast eveneens van de thuisploeg. Nieuwe hoekschop voor de thuisploeg na 9’ en opnieuw ontzet en na 12’ gaat een vrije trap nipt naast. Opnieuw GD na 13’ met een schot van Rhune dat naast gaat en dwingen we een hoekschop af na 15’ nadat een actie van Dylan en Aléjandro word afgeblokt. Twee vrije trappen leveren de thuisploeg niets op na 19’ en 23’ en zijn we dicht bij de openingstreffer wanneer Dylan de uitgekomen doelman kan omzeilen maar de verdediger de bal nog voor de lijn kan ontzetten na 25’. Een vrije trap van Matthieu gaat op de muur na 27’ en brengt Andrés redding op een doorsteekbal na 29’. Na 30’ komt de thuisploeg op voorsprong met een schot in de korte hoek van dichtbij, 1-0. Jason is in de laatste minuut voor rust dichtbij de gelijkmaker nadat hij zich knap ontdoet van zijn tegenstander maar ziet zijn gekruist schot aan de verkeerde kant van de paal buitengaan. Na de rust mist het merendeel van de supporters de gelijkmaker, na amper 30” onderschept Dylan een pass nabij de 16, speelt Kjell aan die rustig afwerkt, 1-1. Een pegel van Matthieu vanop zo’n 20 meter is pal op doelman na 50’ en leveren 2 hoekschoppen op rij niets op voor Waregem na 52’. Een schot van Jason word in hoekschop verwerkt door de doelman na 55’ en levert een vrije trap ons niets op na 56’. Een knappe actie mond uit in een schot dat net naast gaat na 58’. Op pass van Jason kan Kjell zich knap vrij draaien en treft raak in de hoek, 1-2. Jason wroet zich binnen de 16 vrij en kiest voor het schot, de doelman pareert en zet een snelle tegenaanval op, de bal word in de 2de zone binnengetrapt en gangen de bordjes opnieuw in evenwicht na 63’. Een 10tal minuten balbezit zonder doelgevaar gaan voorbij, met een knappe lange bal van Guillermo op Dylan volgt een mooie doelkans die we niet kunnen verzilveren na 76’ en gaat een schot van Kjell naast na 78’. Een hoekschop na 80’ gaat voorbij iedereen en loopt niemand op de goeie lijn bij een voorzet van Arne na 84’. Een schot van Bjarne gaat naast na 89’ en bij een hoekschop van de laatste kans gaat een kopbal naast. Speelden voor GD: Andrés Haezebrouck, Bjarne Buyse, Guillermo Vandenberghe, Maxime Windels, Arne Debaveye, Rhune Derijcke, Matthieu Decommer, Dylan Van Parijs, Kjell Colpaert, Jason Bruyneel, Aléjandro Haezebrouck en Thomas Waelkens. Met dank aan Martin Defoirdt voor de notities!!