Geluveld – GD Ingooigem   2-3

Na enkele nederlagen op rij konden we opnieuw smaak van de overwinning proeven. Verdiende zege voor Gd dat tot de laatste minuten diende attent te zijn om de overwinning in handen te houden. Na een snelle start dwingen we een hoekschop af, de bal gaat over en ook de thuisploeg krijgt een hoekschop na 3’ die door ons wordt ontzet. Aanval over de rechterflank met een voorzet van Kjell gevolgd door een schot van Mathieu dat over gaat na 5’. Nadat eerst een aanval van de thuisploeg wordt afgebroken komt de bal na inworp bij Viktor, hij draait zich knap vrij en speelt diep op Mathieu die met een lobbal de uitgekomen doelman verslaat, 0-1 na 10’. De thuisploeg probeert de bakens te verleggen door snel diep te spelen, na 15’ gaat een bal naast en gaat een vrije trap achter. Een vrije trap levert ons evenmin iets op na 20’ en gaat de omhaal van de thuisploeg net boven de doellat buiten. Een bal in de ruimte voor Jason gaat voorlangs na 25’ en wordt een schot van Alèjandro afgeblokt in de korte hoek tot hoekschop, Arne kopt naast op deze hoekschop. Een schot van Jason is pal op de doelman na 32’ en levert een hoekschop ons niets op na 34’, een vrije trap voor Geluveld levert een gevaarlijk standje op voor Jonas in de 37’. Na duidelijk buitenspel komt de thuisploeg uiteindelijk toch op gelijke hoogte na 40’, 1-1. Twee vrije trappen in de slotfase van de eerste helft voor beide teams levert niets meer op. Na de rust is de eerste dreiging van groen-wit met een kopbal na vrije trap na 48’ en kan Thibault V net niet profiteren van bal verlies van de thuisploeg na 49’. Een vrije trap van Viktor wordt afgeweerd in hoekschop en gaat zijn kopbal over op hoekschop van Mathieu na 50’. Twee hoekschoppen op rij leveren de thuisploeg niets op na 53’ en is een vrije trap evenmin succesvol voor de Geluveld na 57’. Na een vrije trap volgt een schot van Viktor dat nog net afwijkt en in hoekschop gaat die ons niets oplevert na 59’. Frederick verijdelt doelgevaar na 64’ en levert een vrije trap ons niets op na 65’. Een afvallende bal komt voor de voet van Viktor die zijn schot net naast ziet gaan na 67’. De druk houdt aan en een vrije trap van Arne wordt na aandringen van Thibault V binnengetrapt door Dylan ,1-2 na 68’. Lang genieten zit er niet in, een terugspeelbal ligt aan de basis, 2-2 na 72’. Kort  hierna scoort de heroptredende Thibault V de winninggoal na 74' op voorzet van Kjell, 2-3. Beide ploegen krijgen vooral via stilstaande fases nog de kans de score te veranderen maar de 2-3 blijft op het scorebord. Speelden voor GD: Jonas Verschuere, Rhune Derijcke, Frederick Synhaeve, Thibaut Dewaele, Arne Debaveye, Maxime Windels, Mathieu Decommer, Viktor Linclau, Alèjandro Haezebrouck, Jason Bruyneel, Kjell Colpaert, Dylan Van Parijs en Thibault Vandeputte. Met dank aan Martin Defoirdt voor de notities !!