GD Ingooigem – Emelgem Kachtem  3-7

Cijfers geven vertekend beeld van match, op een moeilijk bespeelbaar veld kwamen de beste patronen van GD met veel balbezit en komt de definitieve afscheiding er pas in de slotfase. Dylan krijgt de bal niet onder controle waardoor Jason zich vrij draait en Dries kan aanspelen die er in de eerste minuut 1-0 van maakt. We blijven op de helft van de bezoekers spelen en krijgen in 1 fase voldoende kansen om de score te verdubbelen maar telkens staat wel iets nog in de weg rond minuut 7. Een vrije trap levert ons niets op na 10’, een hoekschop van EK wordt ontzet maar raakt niet helemaal weg, balrecuperatie en mooi binnengetrapt 1-1. De bezoekende doelman brengt redding op een schot van Jason na 15’, balverlies in onze opbouw snelle flankwissel waar we de bal missen op onze linkerflank wordt de bal centraal ingespeeld en Jakob het schot wegduwt maar de bal niet buiten gaat, uit een scherpe hoek treft de spits uiteindelijk toch raak, 1-2. Een vrije trap wordt door de bezoekende doelman knap onschadelijk gemaakt na 32’ en met een knappe pass tussen onze verdediging kunnen de bezoekers opnieuw raak treffen na 34’, 1-3. Twee stilstaande fasen leveren de bezoekers niets op na 38’ en na 44’ wordt een doelpoging van Dries van de lijn gekeerd. Een hoekschop van de bezoekers levert niets op na 46’ en hebben wij aan de andere kant eveneens een hoekschop na 47’, Arne trapt en Maxime kopt centraal raak, 2-3. We zijn dichtbij de gelijkmaker na 54’ wanneer de doelman een schot lost en nog nipt voor onze inlopende mannen toch de bal kan pakken. Op de tegenaanval zijn het integendeel de bezoekers die terug weten te scoren, 2-4 na 55’. We geven ons nog niet gewonnen, een vrije trap van Rhune wordt door de doelman gestopt na 57’ en leveren 2 hoekschoppen de bezoekers niets op. Net op het uur komen we opnieuw dichterbij, op pass van Arne treft Jason met een mooie plaatsbal raak, 3-4 na 60’. Twee vrije trappen leveren ons niets op na 64’ en 67’, Aléjandro devieert een voorzet nipt over na 80’. Op de tegenaanval worden we uitgespeeld en wordt het 3-5. Het geloof is wat uit en dienen we de (bleke)leiders nog 2x te laten scoren, na 83’ en 88’. Daartussen kan Milan een voorzet net niet kaderen waardoor de eindstand op 3-7 komt te staan. Speelden voor GD: Jakob Vanclooster, Bjarne Buyse, Thibaut Dewaele, Cédric Adyns, Arne Debaveye, Rhune Tack, Milan Laroy, Dries Coucke, Jason Bruyneel, Dylan Van Parijs, Kjell Colpaert, Maxime Windels en Aléjandro Haezebrouck. Met dank aan Martin Defoirdt voor de notities!!