KFC Poperinge – GD Ingooigem    3-1

Ook op Poperinge konden we de kentering niet inzetten, veel inzet, goeie wil waren niet voldoende. We ontbraken efficiëntie voor doel, de thuisploeg toonde zich hierin bekwamer. Eerste minuut gaat een schot over van Dries en 1 minuut later gaat een schot van Maxime W naast. Een knappe vrije trap van Arne, maar niemand in de juiste looplijn na 7’, Dries legt goed achteruit op Jason die zijn schuiver gekeerd ziet op de lijn. Pech in de 12’ wanneer de thuisploeg ondanks buitenspel kan doorgaan en de score openen, 1-0 tegen de gang van het spel in. Op het kwartier vrije trap waarna een schot volgt maar geen probleem voor de doelman. Een hoekschop wordt kordaat weggetrapt na 18’ en op een goeie aanval van de thuisploeg gaat een schot over na 26’. Een vrije trap van Arne vindt ook na 28’ geen GD’er op de juiste plaats. Een schot van Poperinge gaat naast na 30’ en mikt Rhune eveneens naast na 32’. Slecht ontzetten ligt aan de basis van de 2-0 na 33’ en levert een vrije trap niets op na 40’ voor de thuisploeg. Net voor rusten lukken we de aansluitingstreffer via Dries die gekruist raak treft, 2-1 na 43’. Na de rust gaat de match gelijk op, deels omdat we niet rustig genoeg blijven en daarmee vermijdbaar balverlies leiden. Na 46’ leiden we balverlies bij een vrije trap, snelle counter en schot voorlangs, 51’ balverlies in opbouw > knappe redding Jonas. Een vrije trap levert Poperinge niets op in de 53’ en aan de andere kant idem dito na 55’. Jonas duwt een vrije trap in hoekschop na 65’ en houdt de doelman Thomas knap van de gelijkmaker na 69’.  Goeie redding Jonas op een laag schot na 71’ en gaat een kopbal van Guillermo over na hoekschop in de 81’. Slecht uitverdedigen ligt aan de basis van de 3de tegengoal na 87’ en beslist ineens de match. Twee vrije trappen in de slotfase brengen geen verandering meer in de score. Speelden voor GD: Jonas Verschuere, Bjarne Buyse, Guillermo Vandenberghe, Thibaut Dewaele, Arne Debaveye, Maxime Windels, Rhune Derijcke, Dries Coucke, Kjell Colpaert, Jason Bruyneel, Maxime Deketele, Thomas Waelkens. Met dank aan Martin Defoirdt voor de notities !!