GD Ingooigem – KFC Aalbeke    4-1

Tegenstrever van vandaag is het tweede gerangschikte Aalbeke dat vorige week nog de leider wist te kloppen, maar ook de reeks van GD mag gezien worden en wordt voorlopig beloond met een vijfde stek. De aanvangsfase is voor GD dat het balbezit heeft en op de helft van de tegenstander speelt, een laag aangesneden vrije trap levert geharrewar om uiteindelijk in hoekschop te worden verwerkt na 8’, hierop brengt de doelman redding. Een schot van Viktor gaat naast na 10’ en brengt de doelman redding op een doelpoging van Jason na 14’. Een voorzet vanop rechts wordt opnieuw in hoekschop verwerkt, hierop komt balbezit voor Jasper die zijn doelpoging via de deklat ziet buiten gaan na 15’. Een schot van Aalbeke gaat naast na 21’, slimme loopactie van Dylan op inworp van Bjarne met een gemeten voorzet in de 2de zone en 1-0 via Kjell na 24’. Een vrije trap van Aalbeke gaat voorbij doel na 27’ en gaat een doelpoging voorlangs van ons na 30’. Een schot van Jason gaat op de paal in de 32’ en duwt de doelman de plaatsbal van Dylan in hoekschop waaruit uiteindelijk Frederick de 2-0 weet te scoren. Een hoekschop gaat te ver na 36’ en worden we afgefloten wegens buitenspel nadat een vrije trap van Viktor op de lat gaat en we de rebound binnentrappen. Het is slechts uitgesteld, na de rust driemaal de bezoekers, na 47’ met een hoekschop(ontzet) en na 48’ nadat een vrije trap wordt ontzet maar opnieuw een hoekschop oplevert en dan wel kordaat wordt ontzet. De beste kans is er in de 50’ maar de scherp aangesneden vrije trap gaat buiten. Daar tonen we ons zelf efficiënter, rush van Kjell op de rechterflank en knap achteruit gelegd op Jason die geplaatst raak treft in de rechterbenedenhoek, 3-0 na 52’. Jakob maakt een lage bal onschadelijk na 56’ en net na het uur wanneer Kjell onderuit wordt gehaald in de 16 wordt er doorgespeeld en maakt Jason er met een halve omhaal 4-0 van in de 61’. Na 63’ duwt de doelman een schot van Jason in hoekschop die niets oplevert en pakt de doelman een schot van Kjell na 70’. Op vrije trap milderen de bezoekers met een knap hakje tot 4-1 na 77’ maar moeten ze amper 1 minuutje later verder met 10 man nadat een speler zijn 2de gele kaart pakt. De zege komt niet meer in gevaar, een schot van Jason gaat nog naast na 82’ en beide ploegen kunnen ook niets meer puren uit een vrije trap in de 85’ en de 88’. Verdiende zege !! Speelden voor GD:  Jakob Vanclooster, Bjarne Buyse, Thibaut Dewaele, Cedric Adyns, Jasper Coussement, Maxime Windels, Frederick Synhaeve, Viktor Linclau, Jason Bruyneel, Dylan Van Parijs, Kjell Colpaert, Thibault Vandeputte en Sander Dekeyster. Met dank aan Martin Defoirdt voor de notities!!